Ultimele știri
Acasă / Economic / Ultimatum de la primării: racordare la canalizare sau amendă VIDEO

Ultimatum de la primării: racordare la canalizare sau amendă VIDEO

Primarii comunelor cu mai mult de 2.000 de locuitori şi care au canalizare au primit de la Ministerul Dezvoltării o circulară prin care li se cere să ia măsuri urgente pentru racordarea locuinţelor.


Ministerul Dezvoltării a cerut informaţii de la primării şi a transmis că persoanele care nu-şi achită suma ce le revine pentru racordare vor fi amendate cu până la 4.000 de lei. În cel mult trei luni, acolo unde există canalizare, trebuie să dispară toaleta din curte. De sancţiuni ar urma să scape doar cei fără posibilităţi financiare – în cazul lor, costul branşării ar urma să fie suportat integral de autorităţile locale.

Valerică Pupăză, primarul localităţii Cârcea a declarat pentru Digi24: “Mi se pare un lucru absolut normal atâta timp cât s-a făcut o investiţie şi avem toate utilităţile, e păcat acum să folosim toaleta din curte”.

Cele mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică arată că 10 milioane de români au toaleta în curte şi se spală la lighean. Situaţia jenantă pentru un stat membru al Uniunii Europene nu e înregistrată doar în mediul rural, ci şi în şapte municipii şi oraşe. Vezi mai MULT AICI

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Bombă: Secretarul de stat Horatiu Moldovan pune la indoiala mortii de coronavirus anuntati de Guvern

Incep marile controverse in legatura cu decesele anuntate de Grupul de Comunicare Strategica al Guvernului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.