Ultimele știri
Acasă / Craiova in direct / CRAIOVA. Încă un succes notabil pentru Corul Liceului de Arte “Marin Sorescu”

CRAIOVA. Încă un succes notabil pentru Corul Liceului de Arte “Marin Sorescu”

Corul Liceului de Arte “Marin Sorescu” Craiova s-a calificat la Faza națională a Olimpiadei Naționale Corale, 2019!


Sâmbătă, 23 martie 2019, la Liceul de Arte ”Marin Sorescu” Craiova a avut loc Olimpiada Națională Corală 2019, Etapa zonală. Corul Liceului craiovean a obținut calificarea la FAZA NAȚIONALĂ, de pe locul I din 11 coruri participante.
De asemenea, la Faza Națională s-a calificat și Corul Liceului Seminarului Ortodox din Craiova.  

“Felicitări Corului Liceului de Arte ,,Marin Sorescu,, Craiova, dirijor prof. Florian George Zamfir, pentru calificarea la Faza națională a Olimpiadei Naționale Corale, 2019!
Mult succes! Sunt mândra de voi!”, le-a transmis directorul instituției de învățământ, Lucia Croitoru.

De altfel, incurajarile managerului Liceului de Arte “Marin Sorescu” au fost transmise pentru toti participantii concursului, Lucia Croitoru vorbind despre ce castig poate aduce performanta liceelor vocationale:

“Arta de a fi cu adevarat in slujba artei – In sistemul romanesc liceele vocationale sunt institutii aparte, pentru ca au finalitate nu numai achizitii de cunostinte si deprinderi ci si dezvoltarea componentei artistice, a talentului fiecarui elev care nu intamplator a ales sa urmeze o astfel de scoala. Liceul de Arte “Marin Sorescu” este singurul liceu cu profil muzica si arte vizuale din judetul Dolj si printre putinele cu acest profil din tara.

Absolventi ai liceului au ajuns nume cunoscute, concertand pe marile scene ale lumii, vernisand expozitii in muzee, realizand sculpturi ce confera amprenta culturala a unei comunitati sau activand in domeniul restaurarilor. Una dintre ocaziile de ce nu, chiar oportunitate este olimpiada zonala corala, concurs in care tinerele talente isi probeaza unicitatea personalitatii.

Avem emotii nu doar pentru elevii liceului, avem emotii pentru toti participantii, dorim ca ziua petrecuta alaturi de noi sa fie inaltatoare, vibranta, sa dovedim ca adevarata frumusete a vietii este arta!

Dragi participanti, onorat juriu si voi, care sunteti concurenti, inainte de orice, noi vom fi parte a unui mare spectacol a unui vibrant omagiu adus frumusetii prin muzica .

foto: Facebook, Lucia Croitoru

Echipa manageriala a Liceului de arte Marin Sorescu, gazda acestei minunate competitii, prin director Lucia Croitoru si director adjunct Raluca Pancu va transmit o calda urare de Bun venit si va doresc mult succes !”

 

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Spectacol de excepție la Teatrul Colibri din Craiova: CHIRIȚA ÎN IAȘI

Chirița în Iași este un spectacol eveniment, provocator, care plasează celebra piesă a lui Alecsandri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.